Prefab tuinhuis

prefab tuinhuisEen tuinhuisje bouwen in je achtertuin klinkt als iets heel eenvoudigs. Toch is het minder eenvoudig dan je zou denken. Een tuinhuis bouwen kost namelijk veel geld en je moet er nog veel tijd in stoppen om het huisje neer te zetten. Als je dit laat doen dan kost het je veel manuren vooral als alles helemaal op maat gemaakt moet worden. Een manier om maatwerk snel en betaalbaar te maken is een prefab tuinhuis. Vanuit een catalogus zet je jouw wensen om tot je droom tuinhuisje en laat je deze binnen een dag plaatsen. Prefab hoeft namelijk niet duur te zijn en zelfs maatwerk is mogelijk. Het enige wat prefab betekend is dat het vanuit de fabriek geproduceerd is.

Materiaalkeuze voor een prefab tuinhuis

Een prefab tuinhuis kan gebouwd worden met verschillende materialen. De traditionele keuze is natuurlijk hout een keuze die we overal wel tegenkomen. Maar we kunnen ook kiezen voor een tuinhuis van beton of kunststof. Beton wordt meestal niet als sfeervol gezien, maar is qua kosten een stuk goedkoper dan hout. Het voordeel van beton is dat het eventueel met hout of kunststof bekleed kan worden. Hierdoor heeft het de stevigheid en isolatie van beton, maar is het huisje wel voorzien van een houtlook. Daarnaast kan je ook bepalen wat voor een soort dak je op het huisje wil hebben. Wil je bijvoorbeeld een zadeldak of toch een plat dak? Als afwerking kan er ook nog gekozen worden voor een gekleurde coating om een huisje een extra sfeer mee te geven.

Binnen een dag een nieuw tuinhuisje

Een prefab tuinhuis wordt in de fabriek gefabriceerd. Als je een tuinhuis van beton laat bouwen dan ben je dus niet afhankelijk van droge weeromstandigheden. Daarnaast zijn de tempraturen perfect om alles goed te laten uitharden. Zodra alle wensen worden doorgegeven wordt er begonnen met de bouw van een tuinhuisje. Ondertussen kan je zelf een fundering aanleggen of deze laten aanleggen. Als het prefab tuinhuis helemaal klaar is dan wordt deze met speciaal vervoer helemaal compleet naar je woning gebracht. Vervolgens wordt met een speciale hijskraan het tuinhuisje op zijn plek neergezet en vastgemaakt. Binnen een paar uur staat het nieuwe tuinhuisje al helemaal kant en klaar.

Prefab tuinhuis prijzen

De snelheid en de materiaalvrijheid zijn natuurlijk pluspunten om te kiezen voor een prefab tuinhuis. Maar wat kost nu eigenlijk zoiets? Dit is heel erg afhankelijk van je wensen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je tuinhuis helemaal op maat te laten maken. Dit kost meer dan een standaard catalogus tuinhuis, maar het behoort wel tot de mogelijkheden. Voor een indicatie van de prijs kan je het beste meer informatie aanvragen. Je ontvangt dan een catalogus en een idee van de prijs voor jouw droom tuinhuis. Gemiddeld zou je toch ongeveer vanaf € 2.000 moeten rekenen voor een volwaardig tuinhuis dat voldoet aan jouw wensen.