Schuurwoning

Op een oude boerderij zien we steeds vaker dat de koeienschuur wordt omgebouwd tot een woning. Een schuurwoning heeft een bijzondere uitstraling. De woning heeft meestal maar één verdieping en soms een kleine vliering. Het ontwerp van een schuurwoning spreekt u misschien aan. Het lijkt u heerlijk om een nostalgische schuur te wonen. Het enige nadeel is dat er flink verbouwd moet worden om de schuur bewoonbaar te maken. Een mooie oplossing hiervoor is een nieuwbouw schuurwoning bouwen. Op een stuk grond dat u misschien zelfs overneemt van de boer kan u een prachtige schuurwoning bouwen. Het voordeel van nieuwbouw is dat u meteen alle moderne voorzieningen erin kan verwerken. De meeste schuren zijn bijvoorbeeld totaal niet geïsoleerd of gebouwd om in te wonen. Als u een nieuwe schuurwoning laat bouwen is de woning voorzien van alle moderne toepassingen. Denk aan een aansluiting op de riolering, water, stroom en een CV installatie. Uiteraard is de woning vanuit de fabriek uit uitstekend geïsoleerd. Uiteindelijk bent u goedkoper uit door een compleet nieuwe schuurwoning te bouwen op uw bouwgrond.

Duurzame houten schuurwoning bouwen

U wilt graag hetzelfde effect evenaren als een oude koeienschuur. Dit doet u natuurlijk het beste door te bouwen met hout. U kan eventueel kiezen voor de prefab bouwmethode. Met deze bouwmethode kan u duurzaam een nieuwe schuurwoning bouwen. Met prefab worden alle onderdelen exact uit het hout gesneden. U heeft minder resthout over door deze bouwmethode. Daarnaast kan eventueel resthout gebruikt worden voor de volgende duurzame schuurwoning. Daarbij wordt er enkel gewerkt met hout dat geschikt is voor duurzame bouw. U kan een volledige duurzame schuurwoning laten bouwen door een prefab bouwbedrijf.

Schuurwoning bouwen prijzen

U droomt van een eigen schuurwoning, maar u heeft geen idee wat dit ongeveer moet kosten. Het is een beetje afhankelijk van een aantal factoren. Hoe groot wordt bijvoorbeeld uw schuurwoning? Welke materialen gaat u gebruiken? Welke indeling krijgt de woning? Welke afwerking krijgt de woning? Dit soort aanpassingen kunnen allemaal de prijs van de woning veranderen. Prefab schuurwoning bouwen prijzen liggen ongeveer tussen de € 150.000 en € 180.000. Als u exact wil weten wat uw droom schuurwoning gaat kosten, dan kan u het beste meer informatie opvragen. Op basis van uw wensen kunnen wij een schets maken van de kosten. Uiteraard horen bij een schuurwoning bouwen kosten ook nog de grondkosten. De prijs die u betaalt voor een nieuw stuk grond is afhankelijk van de locatie. In de provincie Utrecht betaalt u bijvoorbeeld meer voor een stuk grond, dan in het noorden van Nederland.

Laat uw eigen schuurwoning ontwerpen

Als we denken aan prefab, dan hebben we al snel het idee dat er helemaal niets aangepast kan worden. We denken meestal aan de cataloguswoningen die prefab gebouwd worden. Uiteraard kan u bij prefab kiezen voor een schuurwoning uit onze catalogus. Ondanks dat dit een schets is van uw nieuwe woning kan u werkelijk alles aanpassen. Uiteraard kan er een meerprijs zitten aan bepaalde materialen. Als u helemaal geen mooi ontwerp kan vinden binnen onze catalogus, dan kan u nog kiezen voor een compleet nieuw ontwerp. Onze architecten kunnen op basis van prefab een nieuwe woning voor u ontwerpen. Prefab betekent enkel dat alle materialen in de fabriek gemaakt worden. In de fabriek werken grote machines aan uw nieuwe woning. Het voordeel van een fabriek is dat er minder manuren nodig zijn om uw woning te bouwen. Nog een voordeel is dat er minder materialen verspild worden en er geen hinder ondervonden wordt van het Nederlandse weer. Zelfs als het buiten hard vriest kan er met prefab doorgebouwd worden. Dit maakt prefab een populaire bouwmethode. Daarnaast is het ook nog eens heel snel. Binnen een kort tijdsbestek kan uw nieuwe woning opgeleverd worden. Als u echt een unieke woning wil, dan kan u deze laten ontwerpen door onze eigen architecten. Uiteraard betaalt u hier wel iets meer voor dan bij een standaard schets uit de catalogus. Dit zijn wel extra kosten waar u rekening mee moet houden bij de bouw van uw eigen woning. Het grote voordeel is dat een architect op basis van uw budget een woning kan ontwerpen.

Prefab schuurwoning met snelle oplevering

Als u een woning laat bouwen kost dit meestal een hoop tijd. Dit is meestal lastig want u zit altijd met de verkoop van uw eigen woning in de knoop. Het voordeel van een nieuwe prefab schuurwoning is dat u redelijk snel kan opleveren. Binnen 10 tot 12 weken hebt u een woning casco klaar. Het enige wat u nog hoeft te doen is een nieuwe badkamer, keuken en vloeren plaatsen. De muren zijn behang klaar en u kan hier ook mee doen wat u wilt. Vanwege de snelle oplevering zit u nooit lang met twee woningen. Doordat u zelf de woning laat bouwen kan u zelf de snelheid bepalen. De bouw kan al binnen een paar weken in gang gezet worden. U kan zelfs de fundering prefab laten bouwen en plaatsen op uw bouwterrein.

Regel vandaag nog uw eigen prefab schuurwoning

Wilt u graag een prefab schuurwoning laten bouwen? U kan vandaag nog aan de slag als u een stuk grond heeft om de woning op te bouwen. Via onze website kan u een catalogus downloaden en direct de verschillende type woningen bekijken. Uiteraard staat de schuurwoning standaard in onze catalogus. Als u liever geen cataloguswoning bouwt kan u natuurlijk ook via onze architect een woning laten bouwen. De architect kan op basis van uw budget een tekening maken voor een nieuwe schuurwoning. U heeft zo altijd een woning die past bij uw wensen en budget. Uiteraard betaalt u wel extra voor het gebruik van een architect. U kan gerust vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden om een architect in te zetten. Het kan ook dat u in de catalogus al een mooie prefab schuurwoning gevonden hebt. Dit is in principe ook een schets want u kan de woning helemaal naar wens aanpassen. U maakt zo van een cataloguswoning een uniek exemplaar met prefab.

Download gratis brochure met prijzen