Prefab schoorsteen

prefab schoorsteenVeel huiseigenaren dromen van een eigen openhaard in huis. Maar als er geen schoorsteen is aangelegd dan zien ze het vaak niet zitten om er één te laten bouwen. Ze zijn bang dat dit veel tijd en overlast gaat bezorgen. Het traditioneel bouwen van een schoorsteen kost inderdaad veel tijd en geld. Maar een oplossing om een schoorsteen voordeliger te laten bouwen is door te kiezen voor een prefab schoorsteen. De schoorstenen zijn licht van gewicht en kosten relatief een stuk minder. Daarnaast kan je binnen een dag al voorzien worden van een nieuwe schoorsteen.

Prefab schoorsteen is een lichtgewicht

Het nadeel van een schoorsteen plaatsen in een huidige woning is het gewicht. Een traditionele schoorsteen wordt van massieve stenen gebouwd en weegt soms wel honderden kilo’s. Dit gewicht moet door het dak worden gedragen en normaal gesproken is dit niet mogelijk. Het dak moet dan worden versterkt met een extra constructie wat erg prijzig is. Vaak is dit één van de duurste onderdelen van een schoorsteen. Met een prefab schoorsteen wordt er rekening gehouden met het gewicht door de materiaalkeuze. Een schoorsteen weegt dan slechts nog 75 kg en dit kan een dak gewoon dragen. Er is dus geen constructie meer nodig en je bespaart een flink deel in de kosten. Ondanks dat het gewicht lager is zal de uitstraling passen bij de woning. De schoorsteen kan dus nog gewoon worden voorzien van steenstrips. Ondanks dat het een lichtgewicht is zal de schoorsteen tegen alles bestand zijn. De schoorstenen worden zelfs aardbeving bestendig gebouwd en storten dus niet zomaar in.

Leverbaar in moderne uitvoeringen

We weten allemaal hoe een schoorsteen er van steen uitziet, maar een prefab schoorsteen met steenstrips ziet er misschien niet uit bij een moderne woning. Gelukkig kan je niet alleen kiezen uit bijpassende steenstrips. Je kan ook kiezen voor een schoorsteen van aluminium of pleisterwerk. Ineens heeft je schoorsteen dezelfde moderne uitstraling als je huidige woning. Dat een schoorsteen prefab gemaakt wordt betekend absoluut niet dat alles standaard is. Je hebt zelf inspraak in de uitstraling en alles kan tot in de detail worden uitgewerkt. Daarnaast kunnen de schoorstenen vaak al op het huidige rookkanaal van een woning worden uitgevoerd. Dit scheelt weer een complete verbouwing in de woning.

Prijs en tijdbestek van een prefab schoorsteen

Het voordeel van een prefab schoorsteen is dat een snelle levering mogelijk is. Na bestelling is de levertijd wel gemiddeld 6 weken om de schoorsteen in de fabriek klaar te maken. Hier wordt de schoorsteen onder de perfecte omstandigheden geproduceerd en mag deze goed uitharden. Nadat de schoorsteen klaar is kan deze op de woning geplaatst worden. Binnen één dag is je woning voorzien van een nieuwe schoorsteen. De exacte kosten van het project zijn heel erg afhankelijk van je wensen. De keuze voor bijvoorbeeld steenstrips of aluminium kan namelijk ook een verschil geven in de prijs. Vraag gerust meer informatie op en je ontvangt direct een catalogus met voorbeelden en de kosten ervan.