Recreatiewoning bouwen

recreatiewoningEen tweede woning is natuurlijk een droom. Ergens op een mooi plekje waar u elk weekend kan ontsnappen aan de dagelijkse sfeer. Een recreatiewoning is niet alleen heerlijk voor uzelf, maar ook voor uw rendement. Op uw spaarrekening krijgt u tegenwoordig bijna geen rendement meer. Het is veel slimmer om uw geld te investeren in iets van vaste waarde. Een recreatiewoning is natuurlijk een prachtig alternatief voor de lage rentes op uw spaarrekening. U kan zelf elk weekend genieten van de woning en in het hoogseizoen kan u de woning verhuren. Met de opbrengst van de verhuur kan u een flink rendement boeken. Het enige nadeel is de investering die u moet maken voor een eigen recreatiewoning. Gelukkig kan u tegenwoordig kiezen voor een prefab recreatiewoning. Prefab is een voordelige bouwmethode waarbij de woning gemaakt wordt in de fabriek. Elk onderdeel wordt volledig van beton in de fabriek gemaakt. Vervolgens worden alle onderdelen naar de bouwplaats gebracht en in elkaar gezet. Met deze bouwmethode is flink wat minder manuren nodig en is de bouw niet afhankelijk van de weersomstandigheden. De bouw ligt zo niet weken stil vanwege regen of kou. Uw recreatiewoning kan hierdoor een stuk sneller gebouwd worden. U kan binnen 4 maanden voor de eerste keer een weekendje weg in uw eigen recreatiewoning.

Recreatiewoning bouwen prijzen maken het extra interessant

U heeft een mooi stukje grond gevonden op een prachtige locatie. Het lijkt u heerlijk om hier voortaan uw weekenden door te brengen. Dankzij de recreatiewoning bouwen prijzen hoeft u geen mega budget te hebben. Prefab vakantiewoningen van 40 tot 80m2 kan u al vanaf € 150.000 laten bouwen. Een recreatiewoning van 80m2 is natuurlijk groot genoeg voor een weekendje weg. U heeft hierin voldoende ruimte om met uw gezin te verblijven. Als u een bedrag van € 150.000 op een spaarrekening laat staan levert het u misschien € 1500 op. Een recreatiewoning kan u misschien wel € 7000 of meer opleveren. Dit maakt het veel interessanter om te investeren in recreatiewoningen. Het rendement kan zelfs zo hoog oplopen dat u over een paar jaar een tweede recreatiewoning kan laten bouwen. Deze woning kan u puur voor de verhuur gebruiken. U kan zo nog meer rendement boeken op het verhuren van een recreatiewoning.

Een kleine recreatiewoning van hout bouwen

U kan er ook voor kiezen om een kleine recreatiewoning van hout te bouwen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een prefab vakantiewoning in Finse stijl? Eén van de minpunten is het onderhoud, maar één van de absolute pluspunten is de prijs. Voor een woning tussen de 40 en 80m2 liggen de recreatiewoning bouwen kosten rond de € 85.000. Hout is een voordelige keuze om mee te bouwen. Dankzij de prefab bouwstijl wordt de woning ook nog eens zeer snel opgeleverd. Uiteraard zijn deze prijzen indicatief. Als u exact wil weten wat een recreatiewoning bouwen kost dan kan u het beste een aanvraag indienen. Wij geven u graag antwoord op al uw vragen over het zelf bouwen van recreatiewoningen.

Recreatiewoning als cataloguswoning uitzoeken

Als u prefab een recreatiewoning gaat bouwen heeft u een ruime keuze uit verschillende ontwerpen. U kan zelf bepalen welk ontwerp het beste bij uw wensen past. In een catalogus krijgt u een mooi idee van de mogelijkheden. U bent overigens niet verplicht om het ontwerp vast te houden. U kan bijvoorbeeld het ontwerp op maat laten maken. U kan bijvoorbeeld de kozijnen aanpassen en de complete uitstraling van de recreatiewoning. Als er echt niks voor u tussen zit kan u nog in gesprek gaan met een architect. De architect kan u verschillende ontwerpen laten zien. Op basis van uw wensen kunnen we een unieke recreatiewoning vormgeven. De woning kan zowel in Nederland als in het buitenland gebouwd worden. U mag helemaal zelf een plekje uitkiezen om de woning te laten bouwen. Als bijkomende kosten moet u dus wel rekening houden met de kosten voor grond. Deze kosten zijn afhankelijk van het perceel en de locatie. In de provincie Utrecht betaalt u bijvoorbeeld het meeste voor een stuk grond.

Snelle oplevering van uw recreatiewoning

Als u een recreatiewoning laat bouwen wilt u er natuurlijk zo snel mogelijk gebruik van maken. Elke dag dat u een woning niet kan verhuren kost tenslotte geld. Vooral als het hoogseizoen er eerdaags aankomt. Een snelle oplevering van de recreatiewoning zorgt ervoor dat u eerder rendement boekt. Het voordeel van prefab is dat u binnen 10 weken al uw woning kan verhuren. Afhankelijk van de materialen en wensen kan dit zelfs nog sneller. Vooral als de fundering voor uw nieuwe recreatiewoning er al ligt. De snelheid van prefab bouwen is natuurlijk al een reden om de woning op deze manier te laten bouwen. We hebben het dan nog niet eens over de lage kosten.

De afwerking van uw prefab recreatiewoning

Als u een recreatiewoning prefab laat bouwen dan krijgt u in principe alleen een casco woning. De Cv-installatie is aanwezig en de aansluiting op de riolering. Het enige wat ontbreekt is bijvoorbeeld een badkamer, keuken, vloeren en behang op de muren. De afwerking van uw woning moet u vaak zelf doen. U moet hier wel rekening mee houden als u een kostenraming gaat maken. Als u zelf niet heel handig bent kan u aan de aannemer vragen om de badkamer voor u te plaatsen. U moet meestal zelf het sanitair regelen en tegen een financiële vergoeding wordt dit voor u geïnstalleerd. Het installeren van de nieuwe keuken kan u eventueel overlaten aan de keukenboer. Bij een aantal keukenzaken is de installatie gratis inbegrepen. Het kan u flink wat geld besparen om met de keukenzaak zelf afspraken te maken over de installatie van uw nieuwe keuken. Dit soort zaken kan u allemaal zelf regelen. Eventueel kan de keukenboer de volgende dag na de oplevering er al in om de nieuwe keuken te plaatsen. Uw nieuwe recreatiewoning wordt zo helemaal naar wens afgewerkt. Het enige wat u nu nog hoeft te doen is een paar weekenden vrij maken om te genieten van uw nieuwe recreatiewoning.

Download gratis brochure met prijzen