Prefab paardenstal

prefab paardenstalEen paardenstal kost vaak veel geld, maar is absoluut een investering. Als je investeert in een wat duurdere paardenstal dan gaat de levensduur vaak wat langer mee. Daarbij is het belangrijk dat de stal vaak voldoet aan alle wensen van je paard. Een prefab paardenstal wordt in de fabriek geproduceerd. Doordat de stallen voor meerdere klanten tegelijk geproduceerd worden zijn de productiekosten vaak lager dan het zelf bouwen van stal. Daarnaast kan je zo eenvoudig beginnen met de bouw van één stal en deze uitbreiden met meerdere stallen. Er is zo een eenvoudige mogelijkheid om te groeien in de toekomst. Je kan zo klein beginnen en later meerdere paarden de ruimte geven.

Houtkeuze voor een prefab paardenstal

Vaak wordt er onterecht gedacht dat een prefab paardenstal een soort betonnen blok is die overal er hetzelfde uit ziet. Dit is absoluut niet waar want het enige wat prefab eigenlijk betekend is dat alle onderdelen in de fabriek zijn gemaakt. Vooraf kan je in een brochure jouw paardenstal uitzoeken. Na wens kan deze vervolgens worden aangepast tegen een meerprijs. Zo kan je bepalen wat de houtkeuze is voor jouw paardenstal. Vurenhout is bijvoorbeeld voordelig, maar minder duurzaam dan hardhout. Natuurlijk kan hier met een meerprijs voor gekozen worden. Zo is jouw paardenstal nog helemaal naar wens aan te passen.

Prefab paardenstal met coating

Als je graag wil dat de paardenstal langer meegaat dan kan je kiezen voor een speciale coating. Deze coating kan direct in een specifieke kleur worden aangebracht. Misschien wil je bijvoorbeeld allemaal rode paardenstallen omdat het zo een geheel wordt met de andere stallen. Vanuit de fabriek is het mogelijk om de coating tegen een meerprijs in een kleur aan te brengen. De coating ziet er niet alleen mooi uit, maar zorgt ook nog eens voor een extra beschermlaagje. Zo blijft de paardenstal beschermd tegen de weersomstandigheden en duurt het wat langer voordat de stallen weer geschilderd moeten worden. De kleur kan je zelf bepalen en uitzoeken uit een ruime catalogus vol met verschillende coatings. Een coating geeft een stal ongeveer drie jaar bescherming hierna dienen de stellen opnieuw voorzien te worden van een coating.

Kosten en tijdbestek prefab paardenstal

Qua budget is het natuurlijk belangrijk dat je een indicatie hebt van de kosten voor een prefab paardenstal. Gemiddeld kan je ongeveer rekenen vanaf € 2.000 voor een enkele stal. Alleen dit is allemaal heel erg afhankelijk van wat je wensen precies zijn. Wil je bijvoorbeeld extra ramen in de stal? Wil je een gekleurde coating? Wil je vurenhout of hardhout? Dit zijn allemaal kenmerken die bepalen of een paardenstal duurder is dan € 2.000. Het is belangrijk om gewoon eens een catalogus op te vragen en te kijken wat er mogelijk is voor jouw paard. Doordat alles prefab gemaakt wordt is een snelle levering wel mogelijk. De stal zelf staat vaak al binnen een paar uur en meerdere stallen kunnen in een dag geïnstalleerd worden. Binnen een week kan je complete manage voorzien worden van nieuwe paardenstallen.