Prefab overkapping

overkappingAls je de droom hebt om een terrasoverkapping te maken voor je woning dan twijfel je misschien of je dit liever zelf doet of wil laten doen. Het voordeel van een prefab overkapping is dat alles een stuk sneller verloopt. Voor je het weet is je woning al voorzien van een nieuwe overkapping. Binnen een dag kan deze vaak al geplaatst worden en kan je lekker uit de zon in de schaduw zitten. Daarnaast komt er minder snel zon in huis, waardoor de woning tijdens warme zomers lekker lang koel blijft. Ondanks dat het prefab is kan de overkapping helemaal naar wens worden aangepast. Prefab betekend tenslotte alleen dat de overkapping in een fabriek wordt gemaakt in plaats van ter plaatsen met losse onderdelen.

Houten prefab overkapping

De materiaalkeuze is heel persoonlijk en kan je natuurlijk zelf aangeven bij een prefab overkapping. Sommige hebben liever een metalen overkapping en anderen liever een houten. Een klein minpuntje aan hout is dat het onderhouden dient te worden. Maar met de juiste houtbeits kan de verf gerust een paar jaar meegaan. Daarnaast kan je met hout eventueel kiezen voor sfeervolle zonnedoeken om schaduw te creëren. Wil je even geen schaduw? Dan kan je ervoor kiezen om de zonnedoeken omhoog te schuiven. De houten prefab overkapping wordt helemaal volwaardig afgewerkt met o.a. dakgoten en eventueel een balustrade van hout.

Aluminium prefab overkapping

Een aluminium prefab overkapping is misschien wat moderner qua uitstraling. De uitvoering kan exact hetzelfde als bij hout alleen dan met aluminium. Om alles nog moderner te maken is het mogelijk om eventueel LED verlichting aan te brengen in de overkapping. Je kan zo in de avond ook nog lekker buiten zitten als het nog warm weer is. Dankzij de overkapping blijf je eventueel uit de wind en met een haardvuurtje erbij blijft het lekker aangenaam buiten. Eventueel kan de overkapping helemaal afgesloten worden met glas zodat er een soort serre ontstaat die open kan met schuifdeuren. Je kan zo al vroeg in het jaar buiten zitten en genieten van het zonnetje.

Losse prefab overkapping

Een overkapping kan gemonteerd worden aan een woning, maar het is ook mogelijk om deze los in de tuin te plaatsen. Bijvoorbeeld om een schaduwrijk plekje te creëren voor de loungeset. Als je jouw overkapping hebt samengesteld dan kan deze al binnen een paar uur in je achtertuin geplaatst worden. Er bestaan ook losse prefab overkappingen waarbij er een tuinschuurtje aan de achterzijde wordt gemonteerd. Handig voor bergruimte of als je de huidige schuur wil vervangen.

Prijzen van een prefab overkapping

Doordat alles in de fabriek al vooraf gemaakt wordt zijn de kosten vaak goedkoper dan de traditionele bouw. Het is alleen heel erg afhankelijk van je wensen wat de exacte kosten zullen zijn. Je kan hiervoor het beste meer informatie opvragen. Je krijgt dan een idee van de mogelijkheden voor een overkapping en de eventuele opties. Een houten overkapping kan vaak al gebouwd worden vanaf € 800.