Prefab ouderenwoning

aanleunwoningMisschien wordt je nu al slechter ter been of denk je graag na over de toekomst. In wat voor een woning zou je graag oud willen worden? Het bouwen van een nieuwe woning zou voor je oude dag voorziening misschien erg kostbaar zijn. Toch kan een prefab ouderenwoning een oplossing bieden en tevens voordeliger zijn dan een compleet nieuwe woning kopen. Het is tevens mogelijk om een prefab ouderenwoning in de achtertuin van de kinderen te bouwen. Je kan zo besparen op de zorgkosten en je hoeft zelf geen grond te kopen. Vaak is een ouderenwoning voor mantelzorg wel toegestaan zonder vergunning sinds 1 januari 2015. Dit heeft te maken met het feit dat de gemeentes graag zorgkosten willen besparen. Uiteraard dien je dit wel even van te voren te informeren.

Flexibele woningen die duurzaam worden gebouwd

Een prefab ouderenwoning is ideaal als je voor een aantal jaren bij de kinderen gaat wonen. Met een prefab woning is er toch een eigen stekje, maar kan er eventueel de hulp worden ingeschakeld door de kinderen. Bijvoorbeeld voor een beetje gezelschap of het koken van eten. Als we het realistisch bekijken dan zal de woning meestal geen 50 jaar nodig zijn. Misschien is het een overgangsperiode tot iemand naar een verzorgingstehuis moet. We hebben het hierbij over een periode van misschien tien jaar. Na afloop van deze periode wil je liever niet met een prefab ouderenwoning in je tuin blijven zitten. De prefab woningen zijn vaak erg flexibel. Ze staan niet alleen vrij snel in de achtertuin, maar als het nodig is kunnen ze ook zo weer verwijderd worden. Binnen drie uur kan een woning geplaatst worden, maar ook weer afgebroken worden als dit nodig is.

Alles kan worden aangepast voor de zorg van ouderen

De prefab ouderenwoning is al verkrijgbaar vanaf € 50.000 en kan helemaal op maat gemaakt worden. Zo kan er een prefab keuken en badkamer in de woning worden geïnstalleerd. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om de indeling zelf te bepalen. Misschien wil je graag een extra slaapkamer of betrek je de woonkamer en slaapkamer in één ruimte. De badkamer wordt uiteraard helemaal aangepast op basis van de behoeftes. Uiteraard is deze voorzien van een inloopdouche en eventueel is er ruimte mogelijk om een rolstoel in te rijden. Er kan ook een invalidentoilet worden geïnstalleerd en muursteunen zijn ook een optie bij een prefab ouderenwoning.

Aanpassen aan de stijl van je huidige woning

Als je een prefab ouderenwoning gaat bouwen in je eigen achtertuin dan is het voor de gemeente belangrijk dat de woning past bij je huidige woning. Vraag gerust eens meer informatie aan en je krijgt direct een inzicht in de kosten en uitstraling van de woning. Uiteraard zijn de aanpassingen die gedaan worden belangrijk voor het uiteindelijke kostenplaatje. Binnen een week kan je eigen woning al voorzien worden van een prefab ouderenwoning zodat eventuele snelle zorg snel geboden kan worden. Bijvoorbeeld als iemand moet revalideren en niet meer alleen thuis kan wonen. Vraag direct informatie aan om hierna te handelen.

Download gratis brochure met prijzen