Prefab moderne woning bouwen

Een moderne woning onderscheid zich met strakke lijnen en moderne kozijnen. Als we een woning willen laten bouwen denken we al snel aan een moderne woning. Een huis met strakke lijnen en voorzien van alles wat we nodig hebben om prettig te wonen. Door zelf de materialen uit te zoeken kan u een woning een bepaalde uitstraling geven. Een manier om voordelig een moderne woning te bouwen is door te kiezen voor prefab. Prefab betekent dat uw woning in een fabriek geproduceerd wordt. Alle onderdelen worden onder de perfecte omstandigheden in de fabriek geproduceerd. Vervolgens worden de onderdelen naar de bouwplaats gebracht. Op de bouwplaats worden de onderdelen als puzzelstukjes in elkaar gezet. Binnen 10 tot 14 weken staat er een complete woning op uw bouwgrond. Vanwege de snelheid en voordelige manier van bouwen is prefab steeds meer in opkomst. Een moderne woning kan zonder problemen gebouwd worden op basis van prefab.

Een moderne woning uitzoeken in de catalogus

Een moderne woning bouwen kan op basis van een catalogus. In de catalogus ziet u direct verschillende type woningen. U krijgt zo een idee wat u mooi vind. Er is een kans dat u misschien al de perfecte woning tegenkomt in de catalogus. Het fijne van kiezen voor een cataloguswoning is dat u direct de moderne woning bouwen prijzen kan zien. Het is geen verrassing meer wat een moderne woning bouwen gaat kosten. De prijs kan nog wel stijgen of dalen aan de hand van aanpassingen. U kan bijvoorbeeld zelf de indeling van de moderne woning bepalen. Naast de indeling kan u bepalen welke kozijnen of materialen er gebruikt moeten worden. Afhankelijk van uw keuze kan de prijs oplopen of dalen. Het kan voorkomen dat geen enkele cataloguswoning voldoet aan uw woonwensen. Zelfs niet als u bepaalde aanpassingen doet aan de woning. Als dit het geval is kan u overwegen om de woning te laten ontwerpen door een architect. Een architect kan de woning voor u persoonlijk ontwerpen. Op basis van zijn ontwerpen ontstaat er een complete woning. De ontwerpen worden gemaakt op basis van uw ideeën van een moderne woning. Uw ideeën komen voor het eerst samen tot een schets. De schets kan nog worden aangepast om uw ideeën op één lijn te krijgen met de ontwerper. Als de schets akkoord is wordt deze uitgewerkt tot een complete bouwtekening. De prefab aannemer gaat hiermee aan de slag om uw prefab woning volledig op maat te bouwen.

Wat kost een prefab moderne woning?

Prefab moderne woning bouwen kosten zijn heel erg afhankelijk van de situatie. U kan al een moderne woning laten bouwen vanaf € 150.000. U heeft dan wel een vrij klein huis. Als u een beetje een royale woning zoekt moet u denken aan € 180.000. U heeft dan echt een complete moderne woning die ruim opgezet is en voldoet aan uw wensen. Echter zijn de kosten van uw nieuwe woning niet alleen bouwkosten. U heeft bijvoorbeeld ook een stuk grond nodig om uw woning op te bouwen. Daarnaast zijn er bouwvergunningen nodig die geld kosten. Uiteraard wordt u tijdens het volledige proces van een prefab woning bouwen begeleid. Alleen u moet er wel rekening mee houden dat er meer kosten zijn buiten de bouw. Nog een kostenpost is bijvoorbeeld de afwerking van de woning. Voor het bovengenoemde bedrag krijgt u een casco woning. De complete afwerking is voor uw eigen rekening. U moet bijvoorbeeld zelf nog een nieuwe keuken of badkamer plaatsen. Alleen de aansluitingen zijn aanwezig, maar de rest moet u zelf doen. De muren zijn bijvoorbeeld behang klaar, maar als u stucwerk wil dan moet u zelf een stukadoor regelen. Dit soort kosten komen allemaal nog bovenop de bouw van uw woning.

Snelle bouw van een prefab moderne woning

Een groot voordeel aan een prefab moderne woning laten bouwen is de bouwsnelheid. Binnen 10 tot 14 weken ontvang je al de sleutel van je droomhuis. Je woning wordt dan wel casco opgeleverd. Je kan dus niet direct de woning intrekken. Het voordeel is dat je direct op de dag van de sleuteloverdracht aan de slag kan om de woning af te maken. Je kan meteen beginnen met behangen, schilderen en vloeren leggen. Afhankelijk van de werksnelheid kunnen de meeste woningeigenaren 4 maanden na het begin van de bouw hun nieuwe woning betrekken. Doordat u zelf de touwtjes in handen heeft bent u niet afhankelijk van een projectontwikkelaar. U bepaalt zelf de datum van oplevering en dit kan vrij snel. U heeft zo mooi de tijd om eventueel uw huidige woning te verkopen terwijl uw nieuwe woning meteen gebouwd wordt.

Laat uw nieuwe moderne woning aanpassen aan uw wensen

Voordat er begonnen wordt met de bouw kan u zelf nog aanpassingen doen. In plaats van drie ruime slaapkamers kan u bijvoorbeeld een 4e slaapkamer intekenen. U bepaalt zelf de indeling van uw woning. U kan bijvoorbeeld van een gedeelte van uw woonkamer een kantoor maken met grote openslaande deuren. Dit soort aanpassingen maken uw woning helemaal klaar voor uw huidige en toekomstige woonwensen. U bent misschien nu met z’n tweeën, maar in de toekomst hoopt u op gezinsuitbreiding. Dit soort aanpassingen maken uw woning helemaal af. Als u een woning koopt is het lastig om de indeling te wijzigen. Met een prefab moderne woning heeft u dit probleem niet. U kan bij prefab altijd zelf dingen aanpassen voordat de bouw van start gaat. U bepaalt zelf hoe uw woning eruit komt te zien aan de hand van uw wensen en dromen!

Van kavel naar droomhuis binnen 4 maanden

Laat prefab uw nieuwe moderne woning bouwen. Van kavel tot droomhuis kan u binnen 4 maanden helemaal aan kant zitten. Dit is natuurlijk een reden om niet langer te twijfelen. Begin vandaag nog met de bouw van uw droomhuis. Zelfs als u een klein budget heeft kan u dromen laten uitkomen. De architecten staan voor u klaar om aan de slag te gaan met de bouwtekeningen van uw droomhuis.