Prefab mantelzorgwoning

mantelzorgwoningAls mantelzorger is de verzorging van een geliefde vaak al zwaar genoeg. Daarnaast gebeurd het regelmatig dat een mantelzorger zijn of haar huis moet verlaten. De woning is niet geschrikt om in te verblijven doordat er geen slaapkamer of gelijkvloerse badkamer aanwezig is. Het vinden van een nieuwe woning is vaak kostbaar en soms is het voordeliger om te kiezen voor een prefab mantelzorgwoning. Hierbij wordt een gelijkvloerse woning aan je eigen woning gebouwd. In deze woning kan een dierbare verzorgt worden en zijn alle belangrijke voorzieningen aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan een eigen woonkamer, badkamer, toilet en keuken. Alles is gelijkvloers en aangepast aan de behoeftes van de patiënt die je vanuit huis verzorgt.

Vergunning prefab mantelzorgwoning

Het is in Nederland niet zomaar toegestaan om een extra woonruimte aan te bouwen en hier iemand in te laten wonen. Toch is de regering op het gebied van mantelzorg vanaf 1 januari 2015 een stuk soepeler geworden. Door mantelzorg te stimuleren kunnen de kosten van de verzorging van patiënten een heel stuk naar beneden. Dit is de reden dat een vergunning veel sneller wordt gegeven. Met een prefab mantelzorgunit komt de vergunning er nog sneller. De woning wordt namelijk afgestemd op basis van de regels van de gemeentes. Zo voldoet de woning aan alle eisen en mag deze vaak gewoon aan huis gebouwd worden.

Snel een prefab mantelzorgwoning laten bouwen

Soms zie je mantelzorg al een tijdje aankomen en heb je de tijd om een nieuwe woonruimte te laten bouwen. Maar het kan gebeuren dat een mantelzorgwoning vrij snel nodig is. Het voordeel van prefab is dat alles kant en klaar in de fabriek geproduceerd wordt. Er zijn vaak alleen nog wat aanpassingen nodig van de nieuwe eigenaar als die bepaalde zaken anders wil hebben. Vaak kan een prefab mantelzorgwoning hierdoor al binnen één dag neergezet worden en in gebruik genomen worden. Dit is inclusief een gelijkvloerse badkamer met steunen en een steun toilet. Het is zelfs mogelijk om een inloopdouche in de woning te laten plaatsen waarbij de bewoner kan gaan zitten. Zelfs de badkamer kan prefab aangeleverd worden zodat de woning alleen nog geschilderd en ingericht hoeft te worden. Dit is perfect als er spoed bij komt kijken en er snel een nieuwe woonruimte gezocht moet worden.

Kosten prefab mantelzorgwoning

De kosten van een prefab mantelzorgwoning zijn heel erg afhankelijk van de wensen. Wil je een inloopdouche met steunen of regel je dit zelf? Een casco mantelzorgwoning laten aansluiten op je huidige woning gaat vanaf € 50.000. Dit is afhankelijk van het formaat en de wensen. Vervolgens kan de afwerking de prijs verder omhoog brengen, maar dit is allemaal afhankelijk van het soort woning dat je graag wilt hebben. Vraag gerust eens informatie op over de mogelijkheden van een prefab mantelzorgwoning. Aan de rechterzijde van deze website kan je een gedetailleerde brochure aanvragen waarin precies staat aangegeven welke modellen gebouwd kunnen worden en wat hiervan ongeveer de kosten zullen zijn.

Download gratis brochure met prijzen