Prefab jaren 30 woning

De jaren 30 stijl is weer helemaal in en nu gegoten in een modern jasje. De klassieke bouw wordt uitgevoerd in een modern jasje en is dan ook populair bij jong en oud. De woningen staan bekend om de kenmerkende brede goten en belijning. Daarnaast zijn de woningen rijk met details en passen ze helemaal in de nieuwbouw stijl van vandaag de dag. Jij kan zelf ook eigenaar worden van zo’n woning door te kiezen voor een prefab jaren 30 woning. Al vanaf € 180.000 kan je een eigen prefab jaren 30 woning laten bouwen.

Wat betekend een prefab jaren 30 woning?

In principe betekend een prefab jaren 30 woning dat de grote onderdelen in een fabriek zijn geproduceerd. Denk hierbij aan het dak, de muren en de vloeren. Normaal gesproken worden deze op locatie in beton gegoten en vervolgens opgebouwd en ramen in bevestigd. Hiervoor dient het een langere tijd droog te zijn en moet het weer in orde zijn. Prefab betekend dat deze onderdelen onder de perfecte omstandigheden worden geproduceerd in de fabriek. In de fabriek gaat de bouw hierdoor sneller en het weer kan de bouw niet beïnvloeden. Terwijl de woning in de fabriek wordt klaargemaakt wordt op de bouwplaats de fundering aangebracht. Als deze klaar is worden alle onderdelen naar de bouwplaats gebracht en aan elkaar bevestigd. Binnen twee dagen wordt de woning al casco opgeleverd en is de woning wind en water dicht.

Prefab jaren 30 woning van alle gemakken voorzien

Het nadeel van een echte jaren dertig woning is vooral de ongemakken zoals isolatie en de ramen en kozijnen. Het huis is een dagje ouder en kan hierdoor niet meer met de tijd meegaan. Als je een nieuwe prefab jaren 30 woning laat bouwen dan is deze van alle gemakken voorzien. Door de bouwstijl binnen een fabriek wordt de woning perfect geïsoleerd en zijn de ramen voorzien van isolatieglas. Uiteraard heb je zelf ook nog eens de hand in je nieuwe woning. Zo kan je besluiten om nog wat extra aanpassingen te doen om zo de woning nog gebruiksvriendelijker te maken. Je leeft zo in de jaren 30 stijl, maar wel met het comfort en de gemakken van een nieuwbouw woning. Als je meer informatie opvraagt dan kan je foto’s en bouwtekeningen zien van prefab jaren 30 woningen. Je krijgt zo echt een idee van wat we bedoelen.

Kosten van je eigen droomhuis bouwen

Leuk een prefab jaren 30 woning, maar wat gaat dit project eigenlijk kosten? Je zou ongeveer moeten rekenen op € 180.000. Dit is een casco oplevering en de afwerking en bouwgrond zit hier natuurlijk niet bij. Helemaal bewoonbaar inclusief stuken zit je rond de € 220.000. Dit is uiteraard helemaal afhankelijk van jouw wensen. Misschien zoek je wel een goedkopere woning uit of doe je minder aanpassingen. Het is belangrijk om gewoon informatie op te vragen voor je nieuwe woning. Je krijgt dan een idee wat je kan verwachten.

Download gratis brochure met prijzen