Huis bouwen

PrefabwoningonlineU droomt ervan om uw eigen huis te bouwen. Bij een huis bouwen komt een hoop kijken. U moet zelf aan de slag gaan om een aantal zaken te regelen. U kunt ervoor kiezen om uw droomhuis prefab te bouwen en zelf met de voor u belangrijke zaken bezig te zijn. Tijdens het bouwproject krijgt u een persoonlijke begeleider. U hoeft dus bepaalde zaken niet zelf te regelen. U heeft bijvoorbeeld wel een vergunning nodig, maar uw projectbegeleider helpt u bijvoorbeeld met het indienen van de aanvraag. Dit soort zaken kunnen wij allemaal van u overnemen. Het enige waar u over na hoeft te denken is de uitstraling van uw woning. Wat voor een soort huis wilt u bouwen? Dit soort vragen mag u beantwoorden. Uiteraard helpen we u hierbij met bijvoorbeeld een catalogus. U kunt een woning uit onze catalogus uitzoeken of zelf aan de slag gaan met een architect. Dit is allemaal mogelijk met de prefab bouwmethode.

Huis bouwen met uw eigen ontwerp

U kunt ook uw huis bouwen volgens eigen ontwerp. Samen met een architect gaat u aan de slag om uw wensen te bespreken. Hij kan u voorbeelden laten zien van woningen die u mooi vind. Of u bespreekt alleen de bouwstijl die u aanspreekt. U geeft aan de architect ook uw budget door. Aan de hand van uw ideeën en budget gaat de architect aan de slag om een woning te schetsen. De architect komt vervolgens met een aantal schetsen. U kunt deze schetsen laten aanpassen om echt een droomhuis te maken. Als de schets definitief is gaat de architect de tekening volledig uitwerken. In plaats van een tekening ontstaat er een officieel bouwbestek. Dit bouwbestek wordt doorgestuurd naar de prefab fabriek. De fabriek gaat op uw bouwlocatie direct aan de slag om de fundering te plaatsen. De fundering wordt meestal nog traditioneel gebouwd, maar kan ook prefab. Met prefab kan de fundering binnen twee dagen staan. Ondertussen worden alle onderdelen in de fabriek klaargemaakt voor de bouw. Dit duurt ongeveer een week. Vervolgens worden alle onderdelen naar de bouwplaats gebracht. De woning wordt op de bouwplaats in elkaar gezet als een bouwpakket. Binnen 2 dagen is de woning af en kan deze afgewerkt worden. Het bouwen van een eigen woning duurt slechts 10 tot 14 weken met de prefab bouwmethode. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de bouwgrond en het formaat van uw woning. Een groot huis duurt uiteraard langer en een klein huis kan soms binnen 10 weken afgebouwd worden.

Huis bouwen kosten met prefab

houtskeletbouwHet is nooit exact te zeggen wat de prijzen zijn van uw nieuwe woning.  De huis bouwen kosten lopen uiteen tussen de € 150.000 en € 300.000. U heeft binnen dit budget een vrijstaand huis en meestal bent u goedkoper uit met nieuwbouw, dan bestaande bouw. Bij deze kosten is de bouwgrond niet inbegrepen. De bouwgrond kan u natuurlijk zo duur maken als u zelf wilt. U kan een duur stuk bouwgrond in de provincie Utrecht kopen of een goedkoop stukje grond in het noorden van Nederland. De prijs die u exact betaalt is van een aantal factoren afhankelijk. In de catalogus ziet u bijvoorbeeld al een aantal voorbeelden inclusief prijzen. Alleen dit wil niet zeggen dat u dit bedrag gaat betalen. U wil misschien direct kunststof kozijnen plaatsen en deze zijn duurder dan de standaard kozijnen. Of u wil een extra badkamer in huis plaatsen. De prijzen voor een huis bouwen zijn tevens casco. Dit betekent dat uw nieuwe vloeren, behang, keuken en badkamer niet is inbegrepen. Deze moet u nog zelf aanschaffen en laten plaatsen. U kan dit ook laten doen door de aannemer die uw huis plaatst. Uiteraard zit hier wel een meerprijs aan vast. Dit soort extra kosten kunnen bepalend zijn voor het totaalplaatje. Laat u altijd uitgebreid informeren over de mogelijkheden en wat uw bouwproject exact gaat kosten.

Bouw uw eigen villa

Naast een standaard huis bouwen kunt u natuurlijk een villa laten bouwen. Normaal gesproken is een bestaande villa te hoog gegrepen. Daarnaast moet u misschien nog diverse aanpassingen doen om de woning naar uw zin te krijgen. De locatie waarop de villa gebouwd is spreekt u eigenlijk ook niet aan. Dit soort kostenposten kunnen allemaal een reden zijn waarom u een bepaalde villa niet aanschaft. Maar wist u dat u een droomvilla ook zelf kan bouwen? Door de woning zelf te bouwen bepaalt u de locatie en indeling van de woning. Nog een voordeel is dat een villa betaalbaar is. Vanaf € 300.000 kan u al een villa laten bouwen. Ondanks dat het hierbij om een villa gaat betaalt u met nieuwbouw niet de hoofdprijs. Het enige wat u misschien nog een hoop geld gaat kosten is een bouwkavel. Bouwkavels zijn er in verschillende prijsklasse. Het is heel erg afhankelijk van de provincie waar u een kavel koopt. Elke provincie heeft zijn eigen grondprijzen en deze kunnen uiteenlopen. Bij de dichtbevolkte provincies betaalt u meer voor een stuk grond, dan in de dunbevolkte provincies. U kan eventueel een locatie in bijvoorbeeld het noorden overwegen als u voordelig wil verhuizen.

Laat vandaag nog uw droomhuis ontwerpen

Bent u eruit en wilt u zelf een huis bouwen? Geen probleem met prefab kunt u voordelig uw eigen woning laten bouwen. Laat eventueel vandaag nog bij een architect de eerste schetsen maken van uw droomwoning. Of vraag een brochure aan om te kijken naar cataloguswoningen. Hou er rekening mee dat elke woning aangepast kan worden met uw woonwensen dus ook een cataloguswoning. Uw woonproblemen kunnen omgetoverd worden tot een nieuwe woning met voldoende ruimte voor uw gezin. Wacht niet langer en laat vandaag nog uw droomhuis ontwerpen. Iedere stijl is mogelijk van een klassieke notariswoning tot een moderne nieuwbouw woning. Met prefab zijn de mogelijkheden voor uw eigen woning eindeloos!

Lees hier al onze eigen huis bouwen tips

Download gratis brochure ontvang prijzen