Houtskeletbouw woning prijzen

houtskeletbouwEen aanbouw van een woning of een complete woning kan gebouwd worden met houtskeletbouw. Het is goedkoper dan beton en in principe zeer degelijk. Vooral voor het opbouwen van een aanbouw kan het een alternatief zijn om te besparen in de kosten. Qua uren kan dit nog steeds aardig oplopen, maar is het vaak nog wel een voordelige optie vergeleken met beton. Een oplossing om te kiezen voor hout en toch voordelig uit te zijn is een prefab houtskeletbouw. Hierbij wordt het skelet van een woning of aanbouw in een fabriek gefabriceerd.

Maatwerk vanuit de fabriek

Met houtskeletbouw worden alle onderdelen van het skelet van de woning in de fabriek gefabriceerd. Dit gebeurd in grote productiehallen waar het hout eenvoudig bewerkt kan worden. Op de bouwplaats hoeven de onderdelen alleen nog in elkaar gezet te worden. Doordat er geen maatwerk meer geleverd hoeft te worden op de bouwplaats ontstaat er een forse tijdwinst. Daarnaast zijn de bouwvakkers niet meer afhankelijk van de weersomstandigheden. In Nederland moeten we helaas nog regelmatig weken wachten voor we kunnen starten met de bouw van een skelet. De bouw loopt hierdoor niet alleen heel erg uit, maar moet soms ook regelmatig onderbroken worden.

Tijdsbestek prefab houtskeletbouw

Bij een  houtskeletbouw kan je door middel van een catalogus uitzoeken hoe uw woning eruit mag komen te zien. Maar natuurlijk kunt u ook een eigen ontwerp bouwen. Vervolgens kunt u hier tegen een meerprijs een aantal dingen aan wijzigen. Terwijl de fundering wordt aangelegd en de bouwgrond klaar is gemaakt voor de bouw wordt er in de fabriek hard gewerkt om de skeletbouw in orde te krijgen. De onderdelen worden vervolgens stuk voor stuk naar de bouwplaats gebracht en in elkaar gezet. Terwijl dit normaal enkele maanden duurt zal het bij een houten skeletbouw binnen 6 tot 8 weken geregeld zij. Daarbij zijn de bouwvakkers bijna niet afhankelijk van de weersomstandigheden. Een prefab houtskeletbouw wordt zo in een veel korter tijdsbestek opgeleverd en er zijn veel minder bouwvakkers voor nodig. Zo wordt er flink bespaard op de prijs van een houtskeletbouw.

Houtskeletbouw prijzen

Het voordeel van houtskeletbouw is dat het relatief weinig geld kost om deze te bouwen. Hierdoor zijn er minder bouwvakkers nodig en bespaart u flink op de kosten van een woning of aanbouw. Een exacte prijs kunnen we eigenlijk niet zeggen, maar een aanbouw is er al vanaf € 10.000. Als je een complete woning wil gaan bouwen dan zijn er een hoop indicatoren afhankelijk. De afdeling, indeling, het formaat, het aantal ramen, het soort ramen. Het zijn allemaal punten die bepalen wat de uiteindelijke prijs zal zijn. Vraag meer informatie aan via de rechterzijde op deze website. U kunt hierin de verschillende huizen zien die worden aangeboden en uiteraard de prijzen inzien. Tegen een meerprijs kunnen de woningen ook nog worden aangepast zodat uw droomhuis echt wordt neergezet met  houtskeletbouw.

Download gratis brochure en ontvang prijzen