Prefab fundering

prefab funderingEen prefab woning of kantoor bouwen wordt steeds populairder. Binnen twee dagen kan je woning al casco klaar zijn. Alleen voordat een prefab woning geplaatst kan worden is er wel een fundering nodig. Vaak kost dit net als de traditionele bouw van een huis veel tijd en geld. Het is nu mogelijk om in tijd te besparen door te kiezen voor een prefab fundering. Net als de woning zelf wordt de fundering in de fabriek kant en klaar gemaakt. Vervolgens wordt deze naar de bouwlocatie gebracht en direct geplaatst. De bouw van je casco woning kan zo een stuk sneller verlopen vooral als je voor prefab kiest.

Besparen op mankracht en tijd

Voor het bouwen van een fundering ben je afhankelijk van het weer. Timmermannen maken de bekisting om vervolgens bij goed weer de betonvlechters het beton erin te laten storten. Voordat de bekisting af is ben je al even verder en dan ben je nog afhankelijk van een hoop mankracht en goed weer om het beton te storten. Er moet voldoende tijd zijn om het beton goed te laten uitharden onder de juiste weeromstandigheden. Deze tijd is er lang niet altijd, waardoor de bouw vooral in de winter wel enkele weken vertraagd kan worden. Door een prefab fundering te bouwen wordt de fundering exact vanaf de bouwtekening getekend. Hierdoor is de fundering altijd passend en wordt deze in de fabriek gegoten. Er is geen houten bekisting nodig waardoor er geen timmermannen naar de bouwplaats moeten. Dit bespaart mankracht en natuurlijk geld. De balken kunnen vervolgens in de fabriek optimaal uitharden zonder last te hebben van de weersomstandigheden. Vervolgens kunnen ze geïnstalleerd worden op de bouwplaats.

Kosten prefab fundering

Als eerste kan je een heel hoop kosten besparen door je fundering in de fabriek te laten maken. Er zijn geen ijzervlechters, timmermannen meer nodig alles wordt in de fabriek geproduceerd. Daarnaast heb je heipalen nodig van slechts 0,5 meter wat flink op de kosten drukt. De fundering kan vanaf het begin van de planning al binnen twee weken klaar zijn waardoor een prefab woning al casco klaar is binnen drie weken. De weersomstandigheden kunnen dit strakke schema ook niet verstoren en dit maakt een prefab fundering een prima oplossing. Uiteraard zijn de exacte kosten heel erg afhankelijk van de woning of het gebouw dat je gaat bouwen. Doordat alles op de lopende band wordt geproduceerd betaal je relatief een stuk minder dan bij de traditionele fundering aanleg. De exacte kosten en de bouwtijd voordeel dienen voor jouw project individueel berekend te worden. Vraag gerust extra informatie op als je wilt weten wat het jouw ongeveer gaat kosten.

Een hogere kwaliteit

Buiten de tijd en kosten is de kwaliteit vaak een stuk hoger bij een prefab fundering. Doordat alles met machines wordt geproduceerd is de kans op een productiefout veel minder groot dan met puur handwerk. De faalkosten nemen hierdoor af en dit maakt het nog slimmer om te kiezen voor een prefab fundering.