Duurzaam bouwen

duurzaamEen prefab woning duurzaam bouwen kan heel goed. De prefab bouwstijl is eigenlijk gewoon het bouwen van een woning in een fabriek. Dit betekent absoluut niet dat u een standaard woning krijgt. U kunt uw woning helemaal op maat van uw wensen laten bouwen. Prefab bouwen is eigenlijk heel duurzaam. Er worden geen bouwmaterialen verspilt. U heeft ook geen last van de Nederlandse weersomstandigheden waardoor de bouw soms maanden stil kan liggen. U verspilt geen manuren want uw woning wordt onder de meest optimale omstandigheden in een fabriek gebouwd. Door in een fabriek te bouwen kan uw woning optimaal uitharden.

Uw woning duurzaam bouwen

Een prefab woning is natuurlijk al een stuk duurzamer dan traditionele bouw omdat u minder bouwmaterialen verspilt. Er is nog een voordeel aan de prefab bouwstijl. In de fabriek kan uw woning vooraf helemaal doorberekent worden door computers. Er wordt gekeken hoe de woning het beste gebouwd kan worden om zo min mogelijk energie te verspillen. De woning kan zo via de maximale energie efficiëntie gebouwd worden. Het complete bouwproces wordt constant gecontroleerd zodat u zeker weten een duurzame woning aan het bouwen bent.

Houtskeletbouw gemaakt van duurzaam hout

Duurzaam bouwen kan in de fabriek ook met een houtskeletbouw. Hout ligt natuurlijk veel dichterbij de natuur dan beton. Door gebruik te maken van duurzaam hout produceert u ook veel duurzamer. Het bouwen met beton kan aardig belastend zijn voor de natuur als we kijken naar het complete productieproces. Door gebruik te maken van duurzaam gekapte bomen kunnen we veel duurzamer bouwen. Tegenwoordig wordt er helaas te weinig gebouwd met prefab houtskeletbouw. Dit heeft alles te maken met de massaproducties vandaag de dag. Met prefab kunnen we nog steeds duurzaam bouwen met hout. Uiteraard wordt dit complete bouwproces nauwlettend in de gaten gehouden. U weet zo zeker dat u een duurzame woning aan het bouwen bent.

Het recyclen van bouwmaterialen

Duurzaam bouwen begint natuurlijk met het recyclen van bouwmaterialen. Duur bijvoorbeeld gebruik te maken van houtskeletbouw kunnen restjes hout gebruikt worden voor nieuwe bouwprojecten. Er vindt zo een minimale verspilling plaats bij het duurzaam bouwen van een woning. Uw woning is zo niet alleen duurzaam gebouwd, maar ook andere prefab bouwprojecten. Door te recyclen is er ook minder energie nodig voor het bouwen van een volgend bouwproject. Uiteraard komen alle bouwmaterialen die gebruikt worden van duurzame bronnen vandaan, zodat u zeker weten een duurzame woning gaat bouwen.

Laat uw eigen woning duurzaam bouwen

Bent u van plan om uw eigen woning duurzaam te bouwen? Een prefab woning kunt u prima duurzaam bouwen. U kunt via onze website direct een brochure aanvragen om de mogelijkheden te bekijken voor duurzaam bouwen. Benieuwd wat een eigen woning bouwen precies kost? Via het aanvraag formulier via de website kunt u direct een inzicht krijgen in onze prijzen. U weet dan wat u kunt verwachten als u duurzaam een woning laat bouwen met een prefab skeletbouw gemaakt van hout. Als u op zoek bent naar een snelle, maar duurzame oplossing dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Download gratis brochure en ontvang prijzen