Prefab douchecabine

doucheEen prefab douchecabine is ideaal als je snel een nieuwe cabine wil neerzetten zonder gedoe. Bijvoorbeeld als je in je badkamer enkel een bad hebt geplaatst en je hier achteraf spijt van hebt. Dan kan een prefab douchecabine de ideale oplossing zijn. De douchecabine kan achteraf nog in de badkamer worden gemonteerd. Natuurlijk is het ook mogelijk om een huidige douchecabine binnen één dag te vervangen voor een prefab douchecabine. De snelheid waarmee een prefab douchecabine wordt geplaatst is één van de grootste voordelen van prefab. Een badkamer wordt zo kant en klaar geleverd en is direct waterdicht.

Binnen één dag een aangepaste badkamer

Als iemand plotseling minder valide is en niet meer normaal kan douchen dan kan dit een probleem vormen als je thuis wil blijven wonen. Een aangepaste badkamer kost vaak veel tijd en geld. Het nadeel is dat je al die tijd niet meer kan douchen. Een prefab douchecabine kan speciaal gebouwd worden voor mindervalide. Zo is het gelijkvloers zodat iemand er direct met een rollator of rolstoel in kan rijden. In de cabine kunnen steunen worden aangebracht en een zitje. Zo kan iemand gewoon zittend gaan douchen en is in huis blijven wonen gewoon mogelijk. Nog een voordeel is dat de prefab douchecabine binnen één dag geplaatst kan worden.

Prefab inloopdouches

Vaak denken we bij senioren prefab douches aan ouderwetse kunststof douches. Tegenwoordig is er steeds meer mogelijk met prefab en betekend het enkel en alleen dat de douchecabine in de fabriek vervaardigd is. Zo kan je tegenwoordig kiezen voor een prefab inloopdouche waarbij het design prachtig is vormgegeven en zelfs betegeld is. Een veel voorkomend probleem bij inloopdouches is voornamelijk dat er een afschot gemaakt moet worden. Zodat het water in het puntje loopt in plaats van in de badkamer. Bij een prefab inloopdouche wordt er al een natuurlijk afloop gemaakt en hoef je helemaal niets met cement te doen. De douche wordt gewoon rechtstreeks in de badkamer geïnstalleerd en hoeft alleen nog aangesloten te worden op een waterleiding. Door alles prefab te produceren weet je van te voren al dat alles gegarandeerd waterdicht is.

Voor studentenkamers of hotels

Prefab douchecabines worden niet alleen in huizen gebruikt, maar ook in studentenkamers. Hoe creëer je in een studentenwoning meerdere badkamers? Gewoon door prefab douchecabines te bouwen in de kamers. Je kan de woningen zo aanbieden met eigen badkamer en een gezamenlijke keuken. Maar ook in hotels wordt dit systeem veelvuldig toegepast. Ondanks dat het prefab is kan je de badkamer gewoon modern vormgeven. Je hebt nog zelf inspraak in de indeling en uitstraling van de badkamer.

Kosten prefab badkamer

Wil je het simpel houden of luxe afgewerkt met tegels? Het zijn allemaal keuzes die bepalend zijn voor de kosten. Een losse prefab douchecabine met gewoon een simpele uitstraling heb je al vanaf € 1.000. Je kan het vervolgens zo uitgebreid maken als je het zelf wil. Als je exact wilt weten wat er mogelijk is en wat het voor jouw gaat kosten dan kan je het beste meer informatie aanvragen.