Prefab dakkapel

dakkapelEen dakkapel renovatie is soms duurder dan een compleet nieuw dakkapel. Het enige nadeel hiervan is dat het zoveel troep met zich meebrengt. Je wil wel graag een verbouwing doorzetten, maar liever wil je er zo min mogelijk overlast van hebben. Een prefab dakkapel is de ideale oplossing. Binnen één dag is je woning voorzien van een dakkapel. Je zit dus nooit lang in de rotzooi en desnoods ga je een dagje weg om de volgende dag te genieten van je nieuwe dakkapel. De snelheid van één dag is eenvoudig haalbaar doordat het dakkapel al in de fabriek klaargemaakt wordt. Vervolgens komt er een installateur het dak klaar maken voor het dakkapel en zodra deze klaar is wordt met een grote hijskraan je nieuwe dakkapel geplaatst.

Kunststof dakkapel of houtbouw

Een prefab dakkapel wordt vaak gezien als een standaard dakkapel. Maar prefab toont alleen de methode aan waarmee de dakkapel gemaakt wordt. Dit betekend dat het complete dakkapel in de fabriek gemaakt wordt. Dit duurt ongeveer 2 a 3 dagen en daarna kan het dakkapel geplaatst worden. Maar je bepaalt zelf nog helemaal de uitstraling van je nieuwe dakkapel. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een houten skeletbouw of kunststof dakkapel. Vanwege de langere levensduur en onderhoudsvriendelijke variant kiezen de meeste direct voor kunststof. Eventueel kan kunststof voorzien worden van een houtlook, waardoor deze net echt lijkt.

Langere levensduur en optimale isolatie

Een prefab dakkapel heeft nog meer voordelen behalve de snelheid. De levensduur van een dakkapel van kunststof prefab geproduceerd is langer dan traditionele bouw. Gemiddeld gaat de dakkapel ongeveer vijftig jaar mee. Maar hoe komt het dat deze zolang meegaat? Eén van de belangrijkste redenen is dat de dakkapel binnen de optimale omstandigheden wordt gebouwd. Hierdoor vinden er minder snel lekkages plaats na de plaatsing en is het met deze dakisolatie optimaal geïsoleerd. Nog een pluspunt is dat je dak meteen waterdicht is na het plaatsen van een nieuw dakkapel. De schroeven hebben in de fabriek extra lang kunnen drogen onder de optimale omstandigheden en dit maakt de dakkapel direct geschrikt voor gebruik.

Prijzen van een prefab dakkapel

Een dakkapel plaatsen is qua kosten heel erg afhankelijk van het soort dakkapel dat je uitzoekt. Doordat de werkzaamheden minder intensief zijn en er minder manuren inzitten betaal je relatief weinig geld voor een nieuwe dakkapel. Maar de eisen die je aan een dakkapel stelt zijn absoluut bepalend. Wil je bijvoorbeeld een kunststof dakkapel of hout? Hoeveel ramen wil je erin en wat voor ramen? Maar ook de afmetingen zijn belangrijk voor de prijs. Een klein dakkapel van ongeveer 2,50 meter breed heb je al vanaf € 3.000. Het is dus een relatief kleine investering om een prefab dakkapel te plaatsen, maar qua waarde verhoging absoluut de moeite waard. Een woning wordt sneller verkocht als deze voorzien is van een moderne dakkapel. Wil je exact weten wat de kosten voor jouw zullen zijn? Vraag meer informatie aan op de rechterzijde van deze website over het plaatsen van een dakkapel.

Download gratis brochure met prijzen