Prefab chalet

prefab chaletHet bouwen van een chalet is vaak een aardige investering, maar is vaak wel de moeite waard. Je kan een chalet gebruiken als extra schuurtje of als een complete extra woonruimte. Soms kan je een chalet kopen als bouwpakket en zelf aan de slag gaan met het hout. Naast het feit dat je hierin best handig moet zijn kost het veel tijd. Een oplossing om snel en vaak voordelig een chalet te plaatsen is door te kiezen voor een prefab chalet. Hierbij wordt je chalet al in de fabriek geproduceerd. Vaak wordt alles al gemonteerd en naar de plek van bestemming gebracht om direct op de grond te monteren.

Snel en zonder overlast een prefab chalet plaatsen

Het bouwen van je eigen tuinhuisje kost niet alleen veel tijd, maar zorgt ook voor de nodige overlast voor de buren. Met prefab wordt eigenlijk vrijwel alles al in de fabriek voor je aangelegd. De onderdelen zijn allemaal voor geproduceerd en worden op locatie aan elkaar gekoppeld. Binnen een dag staat je nieuwe tuinhuisje op zijn plek en kan je het huisje al gaan inrichten. Dit is tenslotte het leukste werk en je kan hiermee een standaard chalet helemaal eigen maken.

Weekendhuis bouwen met prefab chalet

Prefab gaat vaak verder dan een standaard schuurtje voor in de achtertuin. Natuurlijk behoort het tot de mogelijkheden, maar het is ook mogelijk om een weekendhuisje te bouwen. Een huisje dat qua uitstraling zo weg kan voor een moderne bungalow. Er is ruimte voor een keuken en een slaapkamer en woonkamer. Heerlijk om even een weekendje er tussen uit te gaan zonder te gaan kamperen. Een prefab chalet behoort absoluut tot de mogelijkheden als je even weg wilt. Het is voordeliger dan een complete vakantiewoning en je hoeft alleen nog een leuke ligging te vinden.

Rechtstreeks uit de fabriek

De prefab chalet wordt op basis van jouw wensen rechtstreeks in de fabriek gebouwd. Je bent dus helemaal niet verplicht om een huisje te kopen die heel standaard is. Maatwerk is absoluut mogelijk en je kan een woning aanpassen aan jouw wensen. Bijvoorbeeld een andere indeling of een aangebouwde veranda het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Er is met een chalet veel meer maatwerk mogelijk dan je zou denken. Vaak denken we bij kant-en-klaar al snel dat alles volgens vaste regels gebouwd wordt. Dit is absoluut niet waar ondanks dat je iets kant en klaar besteld. Prefab wil alleen zeggen dat alles vooraf in de fabriek wordt gebouwd in plaats van de traditionele bouw op locatie.

Kosten prefab chalet

Vaak wordt er gevraagd wat een prefab chalet nou ongeveer moet kosten. Dit is heel erg afhankelijk van het formaat en de aanpassingen die je doet. Uiteraard kost een chalet met grote veranda meer dan een chalet zonder veranda. Met dit soort aanpassingen dien je rekening te houden bij de aankoop van een chalet.  Vraag aan de rechterzijde een brochure aan. Aan de hand van jouw eisen heb je tenslotte een betere indicatie.

Download gratis brochure met prijzen