Casco woning

Als u een prefab woning laat bouwen dan krijgt u altijd een casco woning. De woning wordt volledig na wens vormgegeven en vervolgens casco opgeleverd. Casco betekent in principe dat de muren behang klaar zijn en de installaties aanwezig zijn. De woning is water en wind dicht en voorzien van een CV installatie, waterleidingen, riolering en elektriciteit. Het enige wat u zelf nog hoeft te doen is de muren schilderen en een vloer leggen. Daarnaast moet u nog wel zelf een badkamer en keuken regelen. Als u de keuken bij een keukenboer regelt kan u deze meestal door hetzelfde bedrijf laten plaatsen. U hoeft hier geen extra kosten voor te maken. U kan eventueel wel overwegen om de badkamer door de aannemer van uw woning te laten plaatsen. In overleg en tegen een meerprijs wordt uw badkamer betegeld en voorzien van sanitair. Mocht u hier niet voorkiezen dan zal de aannemer wel alvast alle leidingen op de juiste plek leggen. Na oplevering kan u direct aan de slag om het sanitair te installeren.

Een casco woning bouwen

Als u en casco woning gaat bouwen komt daar veel bij kijken. Vooral als u de bouw zelf gaat regelen. U kan eventueel overwegen om een prefab cataloguswoning te gaan bouwen. Het voordeel van een cataloguswoning is dat u volledig begeleid wordt bij de bouw van uw woning. U hoeft uzelf alleen bezig te houden met de zaken die voor u belangrijk zijn. Bijvoorbeeld de uitstraling van de woning en de indeling. Veel mensen weten namelijk niet dat een cataloguswoning alles behalve standaard is. Het is niet zo dat u een woning uitzoekt en die gaat het worden. U mag helemaal zelf bepalen hoe uw woning eruit komt te zien. U creëert zo een unieke cataloguswoning. Als u dit toch niets lijkt kan u via hetzelfde bedrijf een architect regelen. Uw woning wordt nog steeds prefab gebouwd, maar op basis van uw eigen ideeën. Er wordt een unieke woning geschetst en als u hiermee akkoord bent worden er bouwtekeningen van gemaakt. De woning wordt vervolgens in de fabriek gebouwd en daarna op uw bouwgrond geplaatst. Prefab betekent niet dat u een standaard woning bouwt, maar dat uw woning in de fabriek gemaakt wordt. Door in de fabriek te bouwen zijn er minder manuren nodig om de woning te bouwen. U bent uiteindelijk voordeliger uit. Nog een voordeel is dat u in de fabriek geen last heeft van de Nederlandse weersomstandigheden. De bouw van een woning kan soms weken stil liggen vanwege vorst of regen. Door uw woning in de fabriek te bouwen heeft u hier geen last van. Alleen op de dag dat alle onderdelen tegen elkaar aan geplaatst worden moet het droog zijn. Dit zijn hoogstens twee dagen. Bij traditionele bouw moet het weer veel langer meezitten.

Laat extra snel uw nieuwe woning bouwen met prefab

Terwijl op de bouwplaats de nieuwe fundering gemaakt wordt zijn ze in de fabriek al bezig met uw casco woning. De fundering is niet het meeste werk. U kan besluiten om dit op traditionele wijze te doen of prefab. Als de fundering klaar is wordt uw woning als een bouwpakket naar de bouwplaats gebracht. Op de bouwplaats wordt de complete woning in elkaar gezet. Elk onderdeel van uw woning is al in de fabriek gebouwd. Het in elkaar zetten van uw woning duurt maximaal twee dagen. Nadat uw woning staat kan er begonnen worden met de afwerking. Alles bij elkaar duurt afhankelijk van het formaat woning 10 tot 12 weken. Prefab een woning bouwen is absoluut de snelste bouwmethode die er is. Binnen een paar maanden tijd kan u al uw woning betrekken en afmaken.

Bepaal zelf de uitstraling van uw casco woning

Afhankelijk van uw budget kan u verschillende aanpassingen aan uw woning doen om deze helemaal naar wens te maken. Als u kiest voor een cataloguswoning, dan kan u werkelijk alles aanpassen. U kan bijvoorbeeld kiezen voor een andere kleur baksteen, andere kozijnen of zelfs een andere vorm dak. Door deze aanpassingen te doen krijgt u echt een unieke woning. Een cataloguswoning betekent absoluut niet dat alles standaard is. U kan echt alles naar wens aanpassen. Zo kan u bijvoorbeeld ook de indeling van uw woning aanpassen. Bij het aanpassen van de indeling is het slim om rekening te houden met de toekomst. In de toekomst bent u misschien van plan om aan kinderen te beginnen. Het is slim om al een maximaal aantal slaapkamers aan de woning toe te voegen. U kan de woning net zolang aanpassen tot uw absolute droomwoning ontstaat. Vervolgens gaan ze in de fabriek aan de slag om uw woning na wens te bouwen.

Casco woning bouwen prijzen

U wil graag een casco woning bouwen, maar u heeft geen idee wat dit gaat kosten. De kosten zijn heel erg afhankelijk van het soort huis dat u laat bouwen. Als u een klein huis laat bouwen kan u al vanaf € 110.000 klaar zijn. Bent u van plan om een casco villa te bouwen? U moet dan denken aan € 300.000. U ziet al snel dat het bouwen van een casco woning goedkoper is dan een bestaande woning kopen. Het fijne van zelf bouwen is dat u helemaal zelf de uitstraling en indeling kan bepalen. U bent niet afhankelijk van architecten die iets bedacht hebben voor uw woning. U bouwt helemaal zelf de woning dus u mag ook helemaal de woning vormgeven. Deze vrijheid wordt absoluut als een pluspunt gezien bij het bouwen van uw eigen woning. Daarnaast is de prijs natuurlijk een enorm pluspunt. Er komen helaas nog wel extra casco woning bouwen kosten bij. Denk bijvoorbeeld aan de aankoop van een stuk grond. Daarnaast heeft u ook nieuwe vloeren, muurverf, nieuwe keuken en badkamer nodig. Het schilderen van de muren dient u bijvoorbeeld zelf te regelen. Een casco woning wordt alleen behang klaar opgeleverd. U dient met deze extra kosten wel rekening te houden als u een nieuwe woning gaat bouwen.

Download gratis brochure en ontvang prijzen