Prefab carport

prefab carportEen carport voor je woning is voor vele een droom. Het is een plek waar handige spullen bewaard kunnen worden of een onderdak voor een auto, motor of brommer. Maar ook als het regent is het aangenaam om even te schuilen onder de carport. Maar een carport kopen kost veel geld dat weten we natuurlijk allemaal. Een oplossing om voordelig en snel een nieuwe carport te plaatsen is door te kiezen voor een prefab carport. Hierbij wordt jouw nieuwe overkapping al vooraf aan de hand van jouw wensen in een fabriek gemaakt. In de fabriek kunnen ze maatwerk leveren en direct binnen een paar uur in je woning bevestigen. Het enige dat je zelf nog hoeft te regelen is een ruimte om deze overkapping te plaatsen.

Vergunning voor het bouwen van een carport

Met een prefab carport maak je een soort verlenging van je woning. Hieronder kan je jouw auto zetten zodat deze minder vies wordt. Daarnaast merk je dat de autoruiten minder snel bevriezen en sta je lekker droog als je uit de auto stapt. Vaak heb je voor het bouwen van bouwwerken aan je woning een vergunning nodig. Voor een prefab carport heb je in de meeste situaties helemaal geen vergunning nodig. Uiteraard ligt dit iets anders als je woning een monument is of als er speciale regels zijn. Informeer dus altijd nog even voor de zekerheid bij je gemeente, maar meestal is er geen vergunning nodig.

Prefab carport met bergruimte

Als er voldoende ruimte op het terrein is dan kan je eventueel kiezen voor een overkapping inclusief bergruimte. Aan de carport wordt een klein schuurtje gebouwd. Uiteraard kan je zelf bepalen of deze groot of juist klein wordt. Hierin kan je wat handige spullen bewaren die ideaal zijn voor bij de voortuin. Neem bijvoorbeeld een fiets of wat tuinspullen of een scooter. Je hoeft dan niet meer door de achtertuin heen om weg te fietsen. Vanaf nu pak je de fiets gewoon even uit de bergruimte die je voor hebt. Bezit je een rijtjeswoning? Eventueel kan je voorstellen om een gekoppelde carport te bouwen waarbij je samen met de buren twee carports bouwt in dezelfde stijl. Jouw droom wordt zo als nog werkelijkheid en het ziet er niet knullig uit dat er maar één carport staat.

Prefab carport prijzen

De kosten van een prefab carport liggen iets lager dan een gewone standaard bouw. Uiteraard is er veel afhankelijk aan het type carport dat je kiest. Kies je een enkele of een dubbele? Ga je voor een bergruimte of toch alleen de losse overkapping? Daarnaast kan je vaak kiezen uit hout of kunststof. Inclusief plaatsing dien je ongeveer te denken aan duizend euro. Maar dit is uiteraard heel erg afhankelijk van jouw wensen en materiaalkeuze. Vraag gerust meer informatie op voor de mogelijkheden van jouw carport en natuurlijk de exacte kosten als je er één bij jouw woning wil plaatsen.

Download gratis brochure met prijzen