Prefab bungalow bouwen

prefab bungalowEen prefab bungalow is de ideale oplossing om snel uw droomhuis te laten bouwen. Het enige wat u nodig heeft is een stuk grond. Uw nieuwe woning wordt vervolgens binnen een fabriek gebouwd. Bij prefab denken we al snel aan een cataloguswoning. Hierbij denken we dat een woning standaard gebouwd wordt en er niks aangepast kan worden. Dit is absoluut niet waar want ook met prefab kan u een bungalow helemaal naar wens laten bouwen. U kan zelf aangeven welke vorm, kozijnen, indeling etc. de woning krijgt. U zoekt meestal alleen in een catalogus uit welke ideeën u mooi vind om te gebruiken in uw eigen bungalow. Het grote verschil met traditionele bouw is dat alle onderdelen voor uw bungalow in de fabriek gemaakt worden. Door in de fabriek met machines de onderdelen te maken wordt er veel tijd en geld bespaart. Binnen 2 maanden kan uw bungalow al sleutel klaar worden opgeleverd. Het is niet gek dat prefab ontzettend populair is als bouwmethode in Nederland.

Een bungalow bouwen volgens de prefab methode

Als u binnen een kort tijdsbestek wil genieten van een prachtige bungalow, dan is de prefab natuurlijk perfect. Een bungalow bouwen kan eigenlijk met twee methodes. U kan kiezen voor een bungalow uit een catalogus en deze naar wens aanpassen. Of u kan een eigen architect uw nieuwe bungalow laten ontwerpen op basis van prefab. Ondanks dat u kiezen voor prefab kan u dus echt alles gewoon laten aanpassen. U hoeft niet bang te zijn dat uw wensen voor de nieuwe woning niet doorgevoerd kunnen worden. Het grootste voordeel van prefab een bungalow bouwen is vooral de levertijd van 10 tot 12 weken. Als u op traditionele wijze een bungalow gaat bouwen bent u veel langer bezig. Als u snel een nieuwe bungalow nodig heeft kan u het beste kiezen voor prefab bouwen.

Wat zijn de bungalow bouwen prijzen?

U bent van plan om een bungalow te bouwen alleen u twijfelt over de kosten. U weet niet zeker of u de kosten van een nieuwe bungalow kan betalen. De prijzen zijn afhankelijk van het type bungalow dat u uitkiest. Een bungalow van 200m2 is natuurlijk duurder dan 100m2. Daarnaast kunnen eventuele aanpassingen ook de prijs bepalen. U kan bijvoorbeeld kiezen voor andere kozijnen en zo de prijs omhoog jagen. Gemiddeld genomen moet u rekenen op ongeveer € 170.000 voor een nieuwe prefab bungalow. Deze prijs is inclusief afwerkingen. Uw woning is echt sleutel klaar. U moet de bungalow nog wel zelf afwerken. Denk bijvoorbeeld aan het behangen van de muren en het leggen van een vloer. De bungalow is wel inclusief alle elektrische installaties en standaard sanitair. Uiteraard kan u de aannemer ook inschakelen om bijvoorbeeld meteen de muren te schilderen en een vloer te leggen. U betaalt hiervoor wel een meerprijs als u een nieuwe bungalow gaat bouwen.

Bungalow bouwen kosten

Het is handig als u vooraf weet waar u rekening mee moet houden qua kosten. Voor de bungalow bouwen kosten moet u rekening houden met een stuk grond, de bouwkosten plus afwerking. Een stuk grond is qua kosten afhankelijk van waar u grond koopt. In de provincie Utrecht betaalt u bijvoorbeeld meer voor een stuk grond, dan in de provincie Friesland. Daarnaast is het slim om te kijken welke kosten in de prijs inbegrepen zijn. Meestal wordt een prefab bungalow sleutel klaar opgeleverd. Dit wil zeggen dat u zelf nog de afwerking moet regelen. Denk aan een keuken, badkamer, vloeren en verf voor op de muren. U kan met de aannemer zelf regelen wat er door de aannemer gebouwd wordt en wat niet. U kan bijvoorbeeld de muren ook direct laten stuuken door een aannemer. Dit bespaart u achteraf extra kosten. De muren worden namelijk standaard behang klaar opgeleverd. Als u graag spagtelpoets op de muren wilt hebben is het slim om dit meteen met de aannemer af te spreken. U hoeft dit achteraf niet meer te doen en de muren zijn meteen klaar voor gebruik na oplevering.

Binnen een kort tijdbestek een nieuwe bungalow bouwen

Het grootste voordeel van prefab is dat u binnen een kort tijdsbestek een nieuwe bungalow kan bouwen. Doordat bijna alles in de fabriek gefabriceerd wordt kan u geen last krijgen van bijvoorbeeld Nederlandse weersomstandigheden. Als beton op de bouwplaats gegoten moet worden kan dit flink wat problemen opleveren. Als de temperaturen te laag zijn kan er geen beton gegoten worden, maar ook niet als het regent. Helaas regent het regelmatig in Nederland, waardoor de bouw telkens onderbroken moet worden. Dit kost veel tijd en geld. Met prefab worden alle onderdelen in de fabriek gemaakt. Vervolgens worden deze onderdelen naar de bouwplaats gebracht. Binnen 10 tot 12 weken kan uw woning sleutelklaar opgeleverd worden. Na eigen afwerking kan u vaak al binnen 4 maanden in uw nieuwe bungalow wonen. Nog een voordeel aan prefab is dat er minder manuren nodig zijn voor de bouw van uw woning. De bouw is relatief goedkoper dan de traditionele huizenbouw. Het is dan ook niet gek dat we steeds vaker kiezen voor prefab als alternatief voor uw woning.

Laat uw prefab bungalow bouwen voor minder validen

Een prefab bungalow kan volledig aangepast worden naar uw behoeftes. Het voordeel van een bungalow is natuurlijk dat u geen trap meer hoeft te lopen. Als u minder validen bent heeft u vaak nog meer aanpassingen nodig. Denk bijvoorbeeld aan slaapkamers zonder drempels. Of een verlaagde keuken waarbij u vanuit uw rolstoel kan koken. Dit soort aanpassingen kan u direct laten uitvoeren als u een nieuwe prefab bungalow laat bouwen. U kan zelfs de inrichting laten aanpassen op basis van uw behoeftes. Het voordeel is natuurlijk al dat een bungalow volledig gelijkvloers is. Met een aantal handige aanpassingen kan u de woning direct volledig geschikt maken voor minder validen. U kan bijvoorbeeld direct in de woning een mooie inloopdouche maken. Overleg gerust met uw projectontwikkelaar over de mogelijkheden om uw bungalow direct geschikt te maken voor minder validen. U heeft zo meteen een woning waar u direct in kan zonder enige zorgen over aanpassingen.

Download gratis brochure en ontvang prijzen