Villa bouwen

prefab villaIedereen droomt er stiekem van om eigenaar te zijn van een villa. Het lijkt alleen onhaalbaar om een villa te kopen. Toch blijkt de droom om eigenaar te zijn van een villa niet onmogelijk als u kijkt naar de mogelijkheid om zelf te bouwen. Een prefab villa kunt u al bouwen vanaf € 300.000. Het enige wat u hoeft te regelen is een stuk grond om de villa op te bouwen. Een stuk grond kan u zo duur maken als u zelf wil. Een villa bouwen is misschien wel een droom die werkelijkheid wordt. Dit toont wel aan dat het niet onmogelijk is om dromen uit te laten komen. Vraag gerust meer informatie aan als u interesse heeft om prefab uw droomhuis te bouwen.

Zelf een villa bouwen

Zelf een villa bouwen is een stuk eenvoudiger dan u zou denken. Met de hulp van prefab bouwt u binnen 12 weken een casco villa. De bouwstijl van de villa zoekt u helemaal zelf uit in de catalogus. Dit betekent niet dat uw villa er exact hetzelfde uit komt te zien. U kan de cataloguswoning helemaal zelf aanpassen aan de hand van uw wensen. U kan bijvoorbeeld kiezen voor een andere indeling, opzet, formaat, kozijnen, dakpannen etc. Elke aanpassingen kost natuurlijk extra en afhankelijk van uw budget kan u de woning helemaal zelf vormgeven. Prefab betekent niet dat u een woning catalogusstijl aanschaft. Prefab wil zeggen dat alle onderdelen van uw woning in een fabriek gemaakt worden. In de fabriek heeft u geen last van de wisselende weersomstandigheden. De bouw wordt dus niet stilgelegd door regen of kou. Nog een voordeel is dat er minder manuren nodig zijn om uw woning te bouwen. U kan uw woning dus sneller en voordeliger bouwen. Dit is de reden dat steeds meer woningeigenaren kiezen voor prefab een villa bouwen.

Laat uw droomvilla ontwerpen door een architect

Als u echt helemaal niets met catalogusbouw te maken wil hebben kan u ook nog prefab bouwen met een architect. Dit kost wel extra, maar u krijgt op basis van uw wensen wel een unieke woning. De architect kan met zijn ontwerp rekening houden met uw budget. Op basis van uw budget en wensen worden er eerst schetsen gemaakt. Pas als u akkoord bent met één van de schetsen wordt de woning verder uitgewerkt tot een compleet bouwbestek. In de fabriek gaan ze vervolgens aan de slag om alle onderdelen in elkaar te zetten. Binnen 12 weken kan uw nieuwe villa sleutel klaar worden opgeleverd.

Villa bouwen prijzen

Een eigen villa bouwen is natuurlijk een leuk idee alleen past het binnen uw budget? Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de prijzen. Voor een gewone woning kan u vanaf € 150.000 al prefab bouwen. Bij een villa moet u denken aan een vanaf prijs van € 300.000. Als u kiest voor een villa dan zit bij de prijs een aantal dingen inbegrepen. Uw woning wordt in principe casco opgeleverd. Dit is inclusief elektrische installaties, behang klaar muren en standaard sanitair. U moet met uw budget rekening houden dat u een aantal zaken nog zelf moet regelen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe vloer, schilderwerk, keuken etc. Eventueel kan u deze zaken al wel laten uitvoeren door de aannemer. U kan dan direct uw woning in zodra deze wordt opgeleverd. Uiteraard stijgen de villa bouwen kosten als u deze taken ook door de aannemer laat uitvoeren. Het grote voordeel is dat u alleen maar uw spullen nog hoeft te verhuizen.

Snel uw villa laten bouwen.
Het voordeel van prefab is dat u snel uw nieuwe woning kan laten bouwen. Als de fundering staat kan u binnen 10 tot 12 weken de sleutel krijgen van uw woning. De woning wordt dan wel casco opgeleverd. Afhankelijk van uw eigen bouwsnelheid betreden de meeste bewoners binnen 4 maanden hun nieuwe woning. Het regelen van de fundering kan eventueel ook prefab. Door prefab uw fundering te bouwen kan er afhankelijk van de voorraad soms al binnen 2 dagen begonnen worden met bouwen.

Laat uw droomvilla afwerken door de aannemer

Als u een prefab villa laat bouwen dan krijgt u deze casco opgeleverd. U moet zelf nog de complete afwerking van de villa verzorgen. Dit kan u zelf regelen met een bekende aannemer of u kan dit direct laten doen door de bouworganisatie van uw villa. Samen met de aannemer gaat u kijken naar bijvoorbeeld een nieuwe badkamer. Als u door dezelfde aannemer een badkamer laat plaatsen zit deze bij de oplevering van uw woning. U krijgt pas de sleutel zodra echt alle klusjes af zijn. U kan bijvoorbeeld ook de aannemer spagtelputz op de muren laten aanbrengen als u dit mooi vind. Qua kosten is het slim om na te denken wat u wel en niet door dezelfde aannemer laat uitvoeren. Aan elke klus hangt natuurlijk een prijskaartje. Als u bijvoorbeeld een nieuwe keuken uitzoekt kan het voordeliger zijn om deze te laten plaatsen door de leverancier. De leverancier doet dit vaak als service gratis. Dit bespaart u weer flink wat kosten op uw budget.

Uw villa casco opgeleverd

Als u besluit om alle zelf te verbouwen in uw nieuwe villa dan wordt deze binnen 10 tot 12 weken opgeleverd. De rest van de verbouwing dient u zelf uit te voeren. Bij een casco woning zitten een aantal dingen wel inbegrepen. De muren zijn bijvoorbeeld behang klaar, de CV installatie is aangesloten en werkt. Er is isolatie en de woning is aangesloten op gas, water en elektra. In de woning zijn al stopcontacten aangebracht en u heeft al in de keuken en badkamer het leidingwerk liggen. U kan direct na de overdracht beginnen met het plaatsen van uw sanitair. Als u slim bent laat u direct de wateraansluitingen op de juiste plek maken. U kan direct dezelfde dag nog op de juiste plek uw sanitair installeren. Vanaf het sleutelmoment kan u direct zelf aan de slag om uw woning af te maken. Daarna kan u echt gaan genieten van uw droomvilla!

Download gratis brochure en ontvang prijzen